Mouse ve Klavye Kitleniyor


Mouse ve klavye bir anda kitlenip bilgisayarıız kasıyor. Bir süre sonra bilgisayar öterek çözülüyorsa demek ki mouse ve klavye girişlerinde veya tellerinde bir problem var.

Sorunlar:

1- En basiti klavye ve mouse bozuk olabilir.
2- Sürücü yüklememiş olabilirsiniz.
3- Mouse ve klavyenizin girişlerinde sorun olabilir.
4- Bilgisayarda virüs olabilir.
5- Mouse veya klavyenizin telleri kaymış olabilir.

Çözümleri:

1- Ödünç bir klavye ve mouse alıp deneyebilirsiniz. Sorun çözülürse mouse ve klavyeniz bozuktu demekti.
2- Mouse ve klavyenizin markalarını aratıp en güncel sürücülerini indiriniz.
3- Bilgisayara taktığınız girişte sorun olabilir. Başka bir donanım takıp deneyiniz. Eğer çalışmıyorsa girişleriniz bozuk olabilir. Eğer girişlerde sorun varsa tamirci yolu tutmanız gerekecek.
4- Bilgisayarınızı antivirüs ile taratınız. Ücretsiz ve sistemi kasmayan bir antivirüs arıyorsanız tavsiyem Avast. Eğer bilgisayarınızın özellikleri iyiyse Kaspersky tavsiyemdir. Kaspersky alamayacak olsanız bile deneme sürümü işinizi görür.
5- Bilgisayara taktığınız mouse ve klavye girişleri tellerine bakınız. İçini üfleyip teller kaymış mı bakınız. Bu sorun %90 bu nedenden olmaktadır. Eğer kaydıyla bıçak yardımıyla düzgün konumlara getirmeye çalışınız. Getiremezseniz yeni mouse ve klavye alırsanız sorun kaybolacaktır.

Çözümler ve sorunlar araştırılıp birşeyler bulunduğunda güncellenmektedir. Oluşabilecek sorunlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemiz olası sorunların çözümlerini paylaşmaktadır.

Hiç yorum yok

Leave a Reply

Blogger news

Blogroll

About